Ontdek het adembenemende landschap van Lapland

Lapland is een gebied gelegen in Scandinavië. Het bevindt zich voornamelijk in Finland, maar het bedekt ook een stukje van Noorwegen, Zweden en Rusland. Lapland is een feest voor het oog. Overal waar je kijkt is het uitzicht geweldig! Prachtig besneeuwde bossen, geweldige pistes om vanaf te skiën en een tour met husky’s of rendieren; Lapland biedt het allemaal! En zelfs meer dan dat. Ben je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Wintersport

Wij horen je denken, maar wintersporten kan toch niet alleen in Lapland? Dat klopt. Hier is de beleving echter vele malen anders. Lapland is namelijk nog niet zo’n trekpleister zoals de Alpen. Uiteraard zal je er wel toeristen tegen komen, maar niet zo veel. Dit gebied kent rustige skipistes en korte (tot geen) wachtrijen. Hoe lekker is het om van de piste te razen en gelijk weer omhoog te gaan zonder in de rij te staan?

Daarnaast is er voor ieder wat wils. Ben je een beginner? Dan zijn de blauwe pistes zeker iets voor jou. Maar niet getreurd, want voor de meer gevorderden zijn er ook genoeg rode en zwarte pistes te vinden.

De dagen in Lapland zijn kort en dus niet zo veel zonuren. Wij hebben goed nieuws, want dit betekent niet dat je enkel overdag kan skiën! In de avonduren wordt het skiën pas echt leuk. De skipistes zijn verlicht en de liftjes zijn nog steeds open. Duik daarna heerlijk de sauna in of stap de kroeg binnen voor een drankje! Dit kan natuurlijk ook beide.

Excursies

Wie enkel naar Lapland komt voor wintersport, is een uitzondering op de regel. Er is namelijk zo veel meer te beleven!

Sneeuwscootertocht door de diepe sneeuw

Verplaatsen door de sneeuw gaat zonder het juiste vervoersmiddel best lastig. Een sneeuwscooter is hiervoor de oplossing. Tijdens de scootertocht mag je het voertuig zelf besturen en ervaren hoe het is om door de diepe sneeuw te rijden. Eerst natuurlijk de juiste uitrustig kiezen, denk aan een goede helm, handschoenen en dikke kleding. Er zijn korte en lange safari’s te plannen. Dit hangt geheel af van jouw voorkeuren.

Op Huskysafari door het magische landschap

De huskysafari is een echte aanrader onder de verschillende excursies! De husky’s hebben een geweldig uithoudingsvermogen en werden vroeger ook al gebruikt om de slee voor te trekken als vervoersmiddel. Dit kan tegenwoordig ook gedaan worden als excursie. Je kan het magische landschap verkennen terwijl de sledehonden jouw voortrekken. Dit hoef je zeker niet zielig te vinden voor de husky’s. Zij kwispelen continu met hun staart, er is een maximaal aantal van 50 km wat zij per dag mogen afleggen en ze worden erg goed verzorgd!

Elanden spotten in Lapland

Je zou zeggen dat ze in Europa niet rondlopen, maar er zijn dichter bij huis toch echt elanden te spotten. Voornamelijk in het Zweedse gedeelte van Lapland is de kans groot dat je ze tegenkomt. Zowel in de zomer als in de winter zijn de elanden te spotten, maar in de winter vallen ze meer op. In de door sneeuw bedekte wereld zijn ze namelijk erg afstotend met hun donkere vacht. Een gids neemt je mee op excursie en weet precies waar de elanden samenkomen. Als je ze tegenkomt, blijf dan uiteraard op gepaste afstand.

 

Al met al is er genoeg te beleven in het betoverende Lapland. Als je een bezoekje brengt, probeer dan zo veel mogelijk van de bovenstaande activiteiten mee te pakken. Als dat niet in één keer lukt, is het zeker geen straf om voor een tweede keer Lapland te bezoeken.

Lees over onze andere avonturen