Hunebedden in Drenthe: Kamperen tussen eeuwenoude graven

Drenthe is voor de historische nomads de place to be in Nederland. De groene provincie kent 52 hunebedden waarvan de meeste langs Hunebed Highway liggen. Achter elke hunebed schuilt een lange geschiedenis. 

In dit artikel vertellen we je meer over het grootste hunebed in Drenthe, waar je leuk kunt kamperen in de natuur en de beste shop locaties.

Grootste hunebed in Drenthe

Drenthe is the place to be voor jouw hunebedden zoektocht. Om de zoektocht net iets makkelijker te maken, zijn de hunebedden genummerd. Nr D27 wil je zeker niet missen! Dit is namelijk het grootste hunebed in Drenthe. Deze is te vinden in het Hunebedcentrum in Borger.

Zo’n 150.000 jaar geleden zijn in de IJstijd deze stenen vanuit Zuid-Finland hier naartoe verschoven. De grootste steen weegt wel 20 ton! Op een afbeelding ziet het er al indrukwekkend uit. Wacht maar tot je er voor staat.

Hunebed D27
Hunebedstraat 27
9531 JV, Borger

Kamperen dichtbij hunebedden

Wanneer je meerdere dagen in Drenthe wil verblijven, is kamperen voor ons nomads geen straf. In de buurt van de hunebedden zijn er veel leuke plekjes te vinden om je tent op te zetten. Een van deze plekjes is Recreatiepark de Bosrand. Het verblijf op deze farm camping is een unieke ervaring. 

Bij aankomst op de camping word je verwelkomt door de hertjes. Eenmaal op het terrein zijn er genoeg dieren om te bewonderen. Van pony’s en ezels tot alpaca’s en konijnen. Er is een kans dat Willem de haan ook nog even langs de tent komt gelopen.

Shoppen in Drenthe

Kamperen in de natuur is uiteraard geweldig, maar voor wie een kijkje buiten de tent wil nemen, is shoppen een goede optie. In Drenthe zijn er twee leuke plaatsen waar je hiervoor terecht kan. 

Op een half uurtje rijden van de camping ligt Assen. Voor een dagje shoppen, zit je in de hoofdstad van de ‘oerprovincie’ zeker goed! Er is voor ieder wat wils. Van grotere en bekende winkelketens tot lokale winkeltjes. Elke vrijdagavond is het in Assen koopavond en op woensdagen en zaterdagen kan je een bezoekje brengen aan de weekmarkt.

Waar je ook goed terecht kan om te shoppen, is in Emmen. Hier is onder andere het grootste overdekte winkelcentrum van Noord Nederland te vinden. Op vrijdag staat de markt er met meer dan 100 kramen. In het noordelijke gedeelte van het centrum kan je slenteren door de straatjes, langs de boetiekjes en lokale winkels.

Het bezoeken van hunebedden, overnachten op een leuke farm camping en de steden waar je het beste kan shoppen. Een aantal dagen in de ‘oerprovincie’ Drenthe gaat met de adventurous nomads onder ons zeker goed komen! Meer weten over kamperen? Bekijk onze pagina over camping trips.

Lees over onze andere avonturen