New York: 10 wonderbaarlijke bezienswaardigheden!

New York City, de grootste stad van de Verenigde Staten en een echte wereldstad. De geluiden, de drukte, de hoge gebouwen. Het is soms net alsof je in een film bent belandt.

Er valt zo veel te ontdekken dat het logisch is als je door de bomen het bos niet meer ziet. Deze blog gaat jou daar een handje mee helpen. Wij hebben 10 bezienswaardigheden op een rijtje gezet die je gezien moet hebben als je New York bezoekt.

1. Top of The Rock

Als adventurous nomad ben je ongetwijfeld veel gewend, maar als je voor de eerste keer New York bezoekt, kan het erg overweldigend zijn. Hoe zou het zijn om hier letterlijk boven te staan? Dat kan! Op de top van het RockefellerCentre heb je een geweldig uitzicht over Manhattan. Je kan onder andere The Empire State Building en Central Parkzien. Dit is zeker de moeite waard!

2. Central Park

Door het groene hart van New York moet je minstens één keer gewandeld hebben. Dit is voor de locals de plek om samen te komen na een lange dag werken. Het is 850 hectare groot en telt verschillende bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Central Park Zoo, Gapstow Bridge en nog veel meer!

3. One World Trade Centre

Waar eerst de Twin Towers stonden, staat nu het World Trade Centre. Met zijn hoogte van 541 meter is dit het hoogste gebouw van de Verenigde Staten. Je kan onder andere het One World Observatory bezoeken en genieten van een geweldig uitzicht over New York.

4. Brooklyn Bridge

Naast dat deze brug erg fotogeniek is, is het ook nog eens erg gaaf om erover heen te lopen! Het is één van de oudste bruggen van New York. De brug verbindt Brooklyn met Lower Manhattan en is maar liefst 1825 meter lang!

5. Times Square

Het culturele centrum van New York; Times Square. Herkenbaar aan de meer dat 50 hangende billboards en de immense drukte! Het is de drukstbezochte locatie in New York. Ondanks dat je over de hoofden kunt lopen, moet je hier echt geweest zijn!

6. New York Harbor

Vooral als je al meerdere dagen in New York rondloopt, snappen we dat de voetjes dit steeds minder plezierig beginnen te vinden. Hier wil je natuurlijk niet aan toe geven, omdat je zo veel mogelijk wil bezoeken. Geen paniek!

De New York Harbor rondvaart is perfect om de highlights te verkennen en toch iets rustiger aan te doen. Je vaart in 2,5 uur door de haven van New York en onder andere langs het Vrijheidsbeeld, de kop van Manhattan met alle wolkenkrabbers, de Brooklyn Bridge en nog veel meer!

7. High Line Park

In het westen van Manhattan vind je het High Line Park. Het is aangelegd op een oude spoorweglijn die loopt door de Lower West Side. De looproute zweeft als het ware boven de weg en dit maakt deze route zo uniek. Het is een route van 2,3 km welke overdag druk bezocht wordt. De mooiste ervaring is die in de ochtend als er bijna niemand op de High Line loopt. 

8. Het Vrijheidsbeeld

Dit is natuurlijk hét symbool van de stad. Het beeld staat in de haven van New York en is enkel te bereiken met een boot. Het staat op het eilandje Liberty Island wat gelegen is naast het bekende Ellis Island. Er zijn verschillende manieren om van dichtbij een kijkje te nemen bij het beeld. Vanuit de rondvaartboot kan je mooie foto’s maken. Ook kan je een bezoek brengen aan Liberty Island en het beeld te voet bezoeken.

9. Empire State Building

Wie kent hem niet? Dit is een prachtig herkenningspunt in New York. In totaal is het gebouw 102 verdiepingen en 381 meter hoog. Het observatiedek op de 86e verdieping biedt een 360 graden uitzicht. Met dit gebouw heb je het gevoel alsof je er al eens bent geweest, omdat het een geliefde film locatie is.

10. 9/11 Memorial

Last but zeker not least! 9/11 Memorial. Het is een herdenkingsmonument voor de aanslagen op de Twin Towers. Op de plek waar ze stonden, vind je nu twee bijzondere fonteinen. Op de randen staan namelijk alle namen van de dodelijke slachtoffers gegraveerd. Je kan naast de fonteinen ook het museum bezoeken. Je kan hier een officiële tour doen, maar ook zelf door het museum lopen en alles op je in laten werken.

 

Deze 10 bezienswaardigheden zijn zonder twijfel de moeite waard om te bezoeken! En dan hebben we het nog niet eens gehad over het eten en de vele shop gelegenheden. Wil je hier meer over weten? Lees dan de pagina over …

Lees over onze andere avonturen